Harry Potter and the Order of the Phoenix – J.K. Rowling

Kembalinya Lord Voldemort di akhir tahun ajaran lalu tidak memiliki arti bagi sebagian besar penyihir, karena mereka memilih untuk tidak memercayai berita tersebut. Tidak demikian dengan Harry Potter, kendatipun ia hidup di lingkungan Muggle selama libur musim panas, Harry tak henti-hentinya mengikuti berita Muggle—mencari kepingan berita sekecil apapun—yang mengindikasikan bahwa kembalinya Pangeran Kegelapan telah diberitakan secara luas. Dan bahkan sebelum menginjakkan kaki kembali di Hogwarts, … Continue reading Harry Potter and the Order of the Phoenix – J.K. Rowling

Adaptation Review: The Great Gatsby (2013)

Yes, I usually write movie reviews in Bahasa Indonesia, but I think this one deserves a special treatment. So here I present to you…. 10 Reasons Why You Should Watch The Great Gatsby 1. Leonardo diCaprio Yep, he’s the main attraction, I cannot lie. If you can’t get enough of Leo then a movie which starred Leo as the pink-suited, lovestruck millionaire is for you. … Continue reading Adaptation Review: The Great Gatsby (2013)

The Song in The Importance of Being Earnest: LRP May meme

I’ve read two classics so far this month; one of them is The Great Gatsby and the other The Importance of Being Earnest. In my review of Importance, you can also read my thoughts about the 2002 adaptation. And for this month’s Let’s Read Plays meme which theme is music, I chose to feature the soundtrack from The Importance of Being Earnest 2002 adaptation. On … Continue reading The Song in The Importance of Being Earnest: LRP May meme

The Great Gatsby – F. Scott Fitzgerald

The Great Gatsby portrays the life of thriving generation of 1920s America in high splendor and endless glittering parties. Nick Carraway, the narrator, was a bond man who recently moved to New York and resides in the West Egg district of Long Island, and was neighbor to one young rich man named Jay Gatsby. The story starts when Nick went to East Egg district one … Continue reading The Great Gatsby – F. Scott Fitzgerald

The Importance of Being Earnest – Oscar Wilde

Bunburying—a term that indicates a double life as an excuse for absence. (Source: Wikipedia) Have you ever felt the need to escape some certain situations and create a fictitious character as your excuse? John (or “Jack”) Worthing, a landowner in Hertfordshire of twenty nine years of age, presents himself as Ernest Worthing in front of his love interest, Gwendolen Fairfax, her mother Lady Bracknell, and … Continue reading The Importance of Being Earnest – Oscar Wilde

Rapid Fire Questions!

Aduh, masa saya dapet PR dari 3 orang BBI-ers sekaligus? Hmmm, tapi kalo sekali-sekali nggak papa lah ya. X) PR nya nggak susah kok, cuma menjawab 10 pertanyaan wajib di bawah ini dan 5 pertanyaan tambahan dari masing-masing orang yang ngetag saya. (Kalau ditotal berarti saya menjawab 25 pertanyaan. Buntelan mana buntelan?) Pertanyaan wajibnya yang dibawah ini, saya langsung jawab di sampingnya ya. 1. nambah … Continue reading Rapid Fire Questions!

Winner! Hotter Potter April meme

Jika kamu berkesempatan mengunjungi toko buku Flourish and Blotts, buku apa yang akan kamu bawa pulang dari sana? Whew, jawaban meme bulan April kemarin seru-seru deh. Ketauan deh mana-mana yang penimbun, eh pecinta buku sejati. Nah, dari 22 peserta meme, yang berikut ini adalah beberapa post favorit saya: Ika @ Ika’s Bookshelves, yang bercerita pengalamannya menghabiskan musim panas bersama Harry. Ceritanya nih Ika nggak mau … Continue reading Winner! Hotter Potter April meme

Hotter Potter May meme & Giveaway!

Halo halo, sekarang tanggal 3 Mei lho! Saatnya melempar pertanyaan buat Hotter Potter monthly meme… 🙂 Sebelumnya terima kasih buat 22 peserta yang sudah berpartisipasi dalam meme bulan April dan untuk peserta yang sudah submit link review Harry Potter and the Goblet of Fire. Bagi yang belum setor link review, kamu masih punya waktu sampai hari Selasa, 7 Mei 2013! Klik di sini untuk setor … Continue reading Hotter Potter May meme & Giveaway!

Classic Books I’m Reading This Month – The Classics Club’s May meme

Hi, there! You know, I just love this month’s The Classics Club’s meme question, because it’s really easy! All you have to do is share what classic books you will be reading this month. I have been busy these days and I didn’t read any classics at all on April (huhu!), but this month I want to get back on track. This month some friends … Continue reading Classic Books I’m Reading This Month – The Classics Club’s May meme