Read Big! Challenge untuk Penakluk Buku Bantal

Warning: Reading Challenge ini hanya untuk mereka yang berhati baja dan berotot kawat untuk membaca buku-buku bantal (baca: tebal)!   Syarat buku yang dibaca: Jumlah halaman di atas 500. Supaya kesan seksi dan sensasi tebalnya terasa (>_<), tidak boleh berupa ebook atau audio book, kecuali jika ada alasan khusus. Manga, graphic novel, buku dengan banyak ilustrasi (contoh: Hugo Cabret), tidak diperbolehkan. Buku dibaca dan direview … Continue reading Read Big! Challenge untuk Penakluk Buku Bantal

Books on France 2013 Reading Challenge

I always like to go travelling through books. I even made a special page to browse the books I have read by the country they are set in. And this year, Words and Peace is giving us the chance to explore France through books. We can read any book related to France in any book format. It also can be merged with other challenges. And … Continue reading Books on France 2013 Reading Challenge

New Authors Reading Challenge 2013

Challenge lagi!!! Ehehe. Sekali lagi, untuk menyusun daftar bacaan untuk challenge yang ini sebenarnya saya cuma copy-paste dari daftar bacaan untuk beberapa challenge yang lain. Karena tujuan mengikuti challenge yang dihost oleh Ren ini adalah: … “menemukan pengarang yang bukunya belum pernah kamu baca sama sekali. Jadi challenge ini bisa membuat kamu menemukan buku – buku baru yang mungkin sebelumnya kamu abaikan atau ingin baca … Continue reading New Authors Reading Challenge 2013

Name In A Book Reading Challenge 2012 – Wrap-Up!

Dari target minimal 6 buku untuk reading challenge yang dihost Mbak Fanda ini, ternyata saya bisa membaca 10 buku, sebagai berikut: The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde, oleh Robert Louis Stevenson. Review di sini. Pope Joan, oleh Donna Woolfolk Cross. Review di sini. Pollyanna Grows Up, oleh Eleanor H. Porter. Cuma nulis review singkat di Goodreads –> baca di sini. Petualangan Sherlock … Continue reading Name In A Book Reading Challenge 2012 – Wrap-Up!

Books in English Reading Challenge 2012 – Wrap-Up!

Happy New Year 2013, semuanya! Wish you more good things and good books in this year! Tanggal 10 Februari 2012 yang lalu, saya memulai sebuah reading challenge bertajuk Books in English Reading Challenge 2012. Sebenarnya ini proyek pribadi sih, supaya dalam sebulan setidaknya ada satu buku berbahasa Inggris yang saya baca. Sasaran dibikinnya reading challenge ini sebenarnya buat mereka-mereka yang belum terbiasa membaca buku berbahasa … Continue reading Books in English Reading Challenge 2012 – Wrap-Up!

Back to the Classics Challenge 2013

Yay, Back to the Classics Challenge 2013 by Sarah Reads Too Much is here! The challenge comes with more interesting categories for the following year. Great job, Sarah! Here is my reading list for the challenge: The Required Categories: A 19th Century Classic >> Therese Raquin by Emile Zola –> #1 READ and reviewed A 20th Century Classic >> Fahrenheit 451 by Ray Bradbury –> #3 … Continue reading Back to the Classics Challenge 2013

TBRR Historical Fiction Challenge

Beberapa minggu yang lalu saya menemukan gambar ini di blog salah seorang BBI-er: Jleb banget nggak sih T__T Daripada terus membiarkan timbunan menumpuk tak terbaca, setidaknya saya bisa melakukan sesuatu, yaitu dengan MEMBACA mereka! Kok kebetulan, Hobby Buku mengadakan TBRR (To Be Read & Review) Historical Fiction Challenge dari bulan Agustus hingga Desember 2012 nanti. Pas banget nih buat “memecut” diri sendiri untuk pelan-pelan melahap … Continue reading TBRR Historical Fiction Challenge

Visual Tour on Northanger Abbey

This is my entry for A Classics Challenge’s June prompt. The theme this month is Visual Tour, which I did with my latest classics read, Jane Austen’s Northanger Abbey. What exactly is a Visual Tour? A series of images that closely represents how you see the scene or description. It doesn’t have to absolutely follow the text but it must reflect the mood. Please be … Continue reading Visual Tour on Northanger Abbey

Jekyll-Hyde Cover Talk: A Classics Challenge April Prompt

Having missed the March prompt for November’s Autumn’s A Classics Challenge, right now I’m excited about the April prompt which is focusing on the book cover. I just finished reading Stevenson’s The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde, the translated version into my native language, Bahasa Indonesia (Indonesian language). This is the cover of the translated version: And here are the questions: What … Continue reading Jekyll-Hyde Cover Talk: A Classics Challenge April Prompt